Overzicht nieuwsberichten

De Leukste Podcasts voor Jonge Ontdekkers

Tips voor spannende en educatieve podcasts

Podcasts zijn niet alleen voor volwassenen! Ook voor jonge luisteraars zijn er tal van spannende en educatieve avonturen beschikbaar. Er zijn een aantal fantastische podcasts voor kinderen tussen 4 en 10 jaar oud.

Of je nu onderweg bent, een rustige middag thuis doorbrengt of gewoon op zoek bent naar nieuwe manieren om je kinderen te vermaken, deze podcasts bieden precies wat je nodig hebt.

Filosoofje:Een kinder podcast waarin kinderen in gesprek gaan met filosofen over allerlei thema’s Filosofeer je ook mee? Vanaf 9 jaar..

Kinderen voor Kinderen Podcast: De Belgische versie van deze bekende Nederlandse podcast levert leuke liedjes en verhalen die perfect zijn voor jonge luisteraars.

blogpost podcast voor jonge ontdekkers

Broodje aap, waar of niet waar?: Inja ontrafelt een mysterieus Broodje Aap-verhaal. Samen met een Ketnetter zoekt ze het uit: is het verhaal waar of niet waar.

Wetenschapje: Een podcast van het Geluidshuis over wetenschap voor grote en kleine denkers vanaf 8 jaar. Elke aflevering gaan ze op zoek naar het antwoord op 1 welbepaalde vraag.

Bedtijdverhalen voor kinderen. Sprookjes & klassiekers van Abel: Ontdek de verhalen van Peter Pan en andere, korte luisterverhaaltjes voor kinderen.

De magische eenhoorn: Rebecca is een mindfulness docent. Ze probeert op een speelse manier kinderen te laten mediteren. Ze doet dit door visualisaties te schrijven in verhaal vorm.

blogpost podcast voor jonge ontdekkers

Op luistertocht met Ridder Muis: Volg de spannende avonturen van RIdder Muis en Draak in hun zoektocht naar vreemde geluiden..

De voorleesclub!: Bekende voorlezers zoals Marine Tanghe, Leo Timmermans, Ann Wauters,… brengen de mooiste kinderboeken tot leven. Elke aflevering een nieuwe stem en een nieuw verhaal.

Dit is slechts een kleine selectie van podcasts, en er zijn er nog veel meer beschikbaar in verschillende genres en talen. Je kunt ze vinden op verschillende podcastplatforms zoals Spotify, Apple Podcasts, en Google Podcasts, of door te zoeken naar specifieke titels in je favoriete zoekmachine of podcastapp.

Deze podcasts voor kinderen brengen een scala aan boeiende en vermakelijke verhalen en avonturen rechtstreeks naar de oren van je kleintjes. Ze zijn niet alleen leuk, maar ook educatief, en ze kunnen een geweldige manier zijn om quality time door te brengen en samen te leren. Dus pak je koptelefoon en laat de avonturen beginnen!

Dus, de volgende keer dat je kinderen vragen om iets leuks om naar te luisteren, weet je nu dat er een scala aan fantastische Belgische podcasts beschikbaar is om hun nieuwsgierige geesten te prikkelen en hun lachen op te wekken.

Veel luisterplezier! 🎧

Deel dit bericht op sociale media!

Wil je op de hoogte blijven en graag nog meer leuke ideeën ontvangen? Schrijf je dan nu in!

Wat kan je verwachten?

  • Allerlei topideeën
  • Ontwerpen voor uitnodigingen
  • Printbare kleurplaten
  • Feestplanners en checklists
  • Slaapfeestje activiteitenlijst
  • Feestelijke recepten
  • Printbare diploma's
  • Escape rooms
  • En nog veel meer!

Name(Vereist)
Tips and tricks
Wil je nog meer ontvangen over Villa Popcorn! Alsook topideeën voor het perfecte kinderfeestje en leuke bestanden waar je gebruik van kan maken? Schrijf je snel in.
Winkelwagen

Tips ontvangen?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Naam
Scroll naar boven