Wereld Radio Dag, een wereld van verschil met een vleugje radio!

Wereld Radio Dag, een wereld van verschil met een vleugje radio!

Muziek brengt wat leven in de brouwerij, dus wat is er handiger dan een radio of het nu een ouderwets exemplaar is of je luistert via digitale weg, de radio maakt het verschil!

De 9de editie!

Op 13 februari 2021 wordt de negende editie van Wereld Radio Dag gevierd. Unesco (de Organisatie van de Verenigde Naties voor Onderwijs, Wetenschap en Cultuur) riep deze dag in het leven om de samenwerking tussen radiozenders te stimuleren.

Maar waarom nu specifiek op 13 februari? Wel op die dag in 1946 vond de eerste radio-uitzending plaats!

Vrij je mening te uiten

Op Wereld Radio Dag worden allerlei activiteiten gepland door radiostations over de hele wereld en dat zijn er naar schatting maar liefst 44.000! Dé centrale thema’s van de dag: het recht om vrij je mening te uiten en vrije toegang tot informatie.

Villa Popcorn op de radio

Radio staat niet alleen synoniem voor muziek, het is ook een geweldig medium om informatie over te brengen of om met andere mensen in dialoog te gaan.

Zo is ook Caroline te gast geweest bij Radio 2 en NRJ. Ze vertelde er niet alleen heel openhartig over het slechte nieuws dat ze begin 2020 te verwerken kreeg, maar ook dat dit slechte nieuws de aanzet was om over haar toekomst na te denken. Dit alles en de ontmoeting met Britt draaide uit op een carrière switch en de geboorte van Villa Popcorn!

Je kan het hele gesprek hier lezen.

Veel lees- en luisterplezier!

 

Liefs, Britt & Caroline, de Villa Popcorn dames

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *