Wereldknuffeldag

mama-en-zoon-die-elkaar-knuffelen-voor-wereldknuffeldag

Wereldknuffeldag

Vandaag is het Internationale Knuffeldag, tijd om elkaar dus eens extra goed vast te pakken. Een knuffel is een makkelijk gebaar om aan te tonen dat we iemand graag hebben. Het is dan ook geen geheim dat knuffelen je een goed gevoel geeft.

Deze dag bestaat sinds 1986 maar is eigenlijk niet zo heel bekend, tijd om daar verandering in te brengen dus!

Elkaar knuffelen heeft namelijk een heleboel voordelen:

  • Door knuffelen komt het hormoon oxytocine vrij: dit hormoon speelt een centrale rol bij romantische interacties en vriendschappen. Het kan er voor zorgen dat je je verbonden met elkaar voelt.
  • Knuffelen versterkt je immuunsysteem: dankzij het hormoon oxytocine ga je je goed en gezond voelen, op deze manier krijgen ziektes minder kans.
  • Knuffelen zorgt voor een sterkere relatie: een knuffel kan eventjes de dagelijkse stress doorbreken en zorgen dat de band met iemand dieper wordt.
  • Knuffelen is gewoon leuk: elkaar knuffelen is gewoon leuk. Dus pak je kleine bengel vandaag eens extra goed vast wanneer hij/zij terug komt van school of voordat het bedtijd is.

 

Redenen genoeg om elkaar straks eens extra hard vast te nemen.

Tijdens kinderfeestjes kan je ook altijd leuke activiteiten doen waar de kinderen elkaar dikke knuffels geven! Fun en lachen verzekerd, want het blijft soms onwennig!

Zo bieden wij, Villa Popcorn, ook leuke en originele gezelschapsspellen aan. Wat denk je van een uniek ‘Kinderyoga bordspel‘? Of het ‘Schatgravers & avontuurlijk kaartspel‘? Leuke spellen dat verbindt, inspireert en raakt. Zo leer jezelf en anderen beter kennen.

Of boek gerust ook een ‘kinderyoga lesje‘ tijdens een kinderfeestje bij Villa Popcorn.

 

Veel knuffel plezier gewenst vanavond en hou dit warme gevoel voor altijd vast en herhaal dit dagelijks!

Liefs, Britt & Caroline, de Villa Popcorn dames

Share this post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *